In gesprek met...

 • SILS

  Cyriel Pennartz, hoogleraar 'Cognitive and Systems Neuroscience'

  Prof. Cyriel Pennartz van het Swammerdam Institute for Life Sciences van de Universiteit van Amsterdam (UvA) vertelt over het Human Brain Project (HBP) van de Europese Unie.

  Lees verder
 • dhr. prof. dr. Klaas Hellingwerf, medewerker FNWI, hoogleraar

  Klaas Hellingwerf

  Klaas Hellingwerf vertelt over bacteriën, klimaatverandering en schone energie.

  Lees verder
 • dhr.. prof. dr. Arian van Asten, medewerker FNWI, hoogleraar Forensische Analytische Chemie

  Arian van Asten, hoogleraar Forensische Analytische Chemie, en Maurice Aalders, hoogleraar Forensische Biofysica

  Forensische wetenschap associëren we meestal met de populaire tv-serie Crime Scene Investigation (CSI), waarin een groep forensisch onderzoekers centraal staat die gruwelijke plaatsen delict onderzoeken om ingewikkelde strafzaken op te lossen. ...

  Lees verder
 • Merel Kindt

  Merel Kindt

  Merel Kindt verricht al verscheidene jaren onderzoek naar een nieuwe therapie die een doorbraak in de behandeling van angststoornissen lijkt te betekenen. Ze vertelt over haar onderzoek dat ze verricht in het kader van het zwaartepunt Brain and ...

  Lees verder
 • Ugur Üngör

  Ugur Ümit Üngör

  Ümit Üngör over de Rwandese genocide, zijn komende onderzoeksproject en hoe je je dagelijks met zo'n vreselijk fenomeen kunt bezighouden.

  Lees verder
 • B. Kalir

  Barak Kalir

  Kalir vertelt over ‘geïllegaliseerde migranten’ en de onhaalbaarheid van het huidige uitzettingsbeleid. Kalir is universitair hoofddoccent in de Sociologie en antropologie.

  Lees verder
 • prof. dr. Mark Deuze

  Mark Deuze

  De journalistiek is dood. Althans die opvatting vindt steeds meer gehoor onder trendwatchers, nieuwsmakers en andere zelfverklaarde mediagoeroes. 'Klopt niet', zegt Mark Deuze, hoogleraar Mediastudies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

  Lees verder