Onderzoeksprojecten

Mediastudies heeft een zeer diverse onderzoekscultuur en is betrokken bij het onderzoek van:

Onderzoeksinsituten UvA

– The Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)
– The Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)

Onderzoekscholen

Research School for Media Studies (RMeS), een samenwerking van acht Nederlandse universiteiten onder leiding van de UVA
Netherlands Institute for Cultural Analysis (NICA)
Huizinga Instituut, landelijk onderzoeksnetwerk voor cultuurgeschiedenis

Twee onderzoekszwaartepunten

Amsterdam Centre for Globalisation Studies (ACGS), met onderzoeksprogramma’s betreffende globale mobiliteit, duurzaamheid, esthetiek en connectiviteit.

Amsterdam Centre for Cultural Heritage and Identity (ACHI) overkoepelt zes onderzoeksdomeinen met de thema’s: ‘Europe, Conflict, Golden Age, Conservation and Display, Digital Heritage and Urban History’.

– CREATE (Creative Amsterdam: An E-Humanities Perspective), doet binnen ACHI onderzoek naar de culturele industrieën in Amsterdam van 1600 tot nu.

Andere projecten

Centre for Digital Humanities (CDH), een samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Het CDH coördineert publiek-private projecten waar geesteswetenschappelijk onderzoek en informatica samenkomen.

DATACTIVISM onderzoekt ‘big data collection, privacy and surveillance, social movements, activism and internet activism.

ASCA Cities project brings together a diverse group of scholars, research students, and practitioners who are interested in the comparative, interdisciplinary analysis of cities. Focusing in particular on the cultural dimensions of cities.

Ieder jaar organiseert het New Media Team een ‘Summer and Winter School’.

Universiteitsbibliotheek Singel

Twee onderzoekszwaartepunten

Andere projecten

Ieder jaar organiseert het New Media Team een ‘Summer and Winter School’.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen

5 december 2017